bach-bloesemconsulent-martin-meeuw
Werkwijze
Het sleutelwoord van Dr. Bach is EENVOUD. In zijn boek "Genezing door bloemen" zegt hij "behandel de persoon en niet de ziekte". Hij zocht naar een natuurlijke methode van heling die voor iedereen zelf te gebruiken zou zijn.

Voor mij is dit dan ook het uitgangspunt om te werken met de Bach Remedies.

Een Bach Bloesem Consult bij mij is geen therapie, maar een gesprek dat als doel heeft gevoelens te verduidelijken en de daarbij passende remedie of remedies uit te zoeken. De Bach Remedies hebben namelijk een wonderlijke eigenschap, wanneer je een remedie kiest en inneemt die niet van toepassing is, gebeurt er ook niets. Heel mooi maar soms ook lastig voor een ieder die met de Bach Remedies aan de slag wil. Daarom zijn er Bach Bloesemconsulenten zoals ik die een ieder die dat wenst kunnen helpen/adviseren om tot de juiste keuze te kunnen komen. Vaak zeg ik dat ik even met iemand mag oplopen, hoe lang? Dat bepaald diegene zelf.

Een Bach Bloesem Consult voor mensen (volwassenen maar ook kinderen) bestaat uit een gesprek van ongeveer drie kwartier tot een uur. In dit gesprek bespreken we reden(en) waarvoor u graag met de Bach Remedies aan de slag wilt. In dat gesprek proberen we helder te krijgen welke Bach Remedies voor u of uw situatie van toepassing zijn. Aandachtspunten hierbij zijn, de leefsituatie, hoe gaat u om met bijv. uw ziekte, stress, werk of andere omstandigheden waarin u verkeerd. Zowel het heden als het verleden komen aan bod waarbij u uiteraard alleen vertelt wat u kwijt wilt en wat van belang is met betrekking tot uw hulpvraag en u niet dingen hoeft te vertellen die u voor uzelf wilt houden.

We bespreken voornamelijk uw gemoedstoestand, uw emoties en niet direct uw eventuele ziekte of lichamelijke klacht.  Want zoals Dr. Bach al zei "behandel de persoon en niet de ziekte".  Met andere woorden wanneer u komt met bijvoorbeeld de klacht migrane dan is daar geen standaard remedie voor. Het gaat erom hoe u er omgaat of wat er bijvoorbeeld in de dagen vooraf aan de migrane-aanval is gebeurt, dit is voor ieder persoon verschillend. Dat gebruiken we dan om tot de juiste remedies keuze te komen.

Is het beeld helder dan bespreek ik met u de remedies die ik voor u heb geselecteerd tijdens het gesprek. Belangrijk hierbij vind ik dat u zich kunt herkennen in de beschrijving van iedere remedie die ik u adviseer. Ik leg dus uit waarom welke remedies van toepassing zijn op uw situatie en waarom deze u zouden kunnen helpen. Zijn we er dan uit dan maak ik van de geselecteerde remedies een zogenaamd gebruikersflesje.

Daarnaast leg ik indien gewenst de werking van de Bach Bloesemremdies uit, hoe is het tot stand gekomen en andere informatie over de Bach Bloesemredies uit. Ik vindt het namelijk ook leuk dat mensen zelf met de Bach Remedies aan de slag gaan. Verschillende mensen die bij mij één of meerdere consulten hebben gehad zijn zelf aan de slag gegaan. O.a. door het volgen van een opleiding bij de Bach Foundation in Nederland. Zij passen de Bach Bloesemremedies gewoon in het gezinssituatie toe wanneer nodig.

Uiteraard wordt alles wat in een gesprek besproken is vertrouwelijk behandeld.

Voor informatie over de verschillende consultvormen verwijs ik u graag naar de betreffende pagina.

Het vervolg

!

Wanneer het om een tijdelijk probleem/situatie gaat, volstaat vaak één gesprek. Indien u het wenst dan kunt u tussendoor een keer telefonisch contact opnemen om te bespreken hoe het is gegaan. Mocht u gebruikersflesje op zijn en u wilt nog even doorgaan met het gebruiken van de gekozen remedies dan stel ik deze natuurlijk graag weer voor u samen.

Wanneer het om een groeiproces gaat of het een probleem betreft dat al langere tijd bestaat, kan een vervolgconsult nodig zijn, waarna we zo nodig de samenstelling van uw gebruikerflesje Bach Bloesem Remedies kunnen aanpassen.

Nogmaals u bepaald zelf of u weer gebruik wilt maken van mijn diensten als Bach Bloesem Consulent.